Wednesday, February 6, 2013

Baking Mood

Lately ni beta dalam baking mood.. Beta realized something, lately beta suka betul memasak and baking. Tetapi yang pelik, bila beta masak atau baking (especially) beta mmg tak nak makan. Not that it doesn't taste good, tapi entah kenapa. Suka tengok orang makan ade lah! haha..

Yesterday, beta sempat la buat Pavlova. Beta kemaruk Pavlova dkt Serai, tapi kadang-kadang frust juga pergi dah habis. Beta tengok dekat kitchen semua bahan-bahan kebetulan ada. Hurm apa lagi beta buat je lah. Belasah kan aje lah.. haha..


Ini lah dia Pavlova yang beta buat, dah langsai licin bawa pergi office. hihi.. Alhamdulilah rezeki masing-masing. Tapi beta rasa tak sampai sepotong pun. Esok terfikir nak buat bake something, Let's wait for tomorrow apa benda la beta nk buat.

Beta ni tiba-tiba update blog bukan sebab apa, sbb tak boleh tidur... huhuhuhu..

Saturday, January 26, 2013

Long weekend

Salam Maulidur Rasul dan selamat menyambut perayaan Thaipusam to all..

Di Malaysia ni kita memang sangat banyak public holiday. Beta pun lately agak sibuk dengan kerja office dan juga business. Banyak plan nak role out this year 2013.  Beta kadang-kadang raasa masa pun tak cukup. Nyaris beta buat keputusan untuk berhenti kerja kerana harus focus kepada perniagaan baru beta ceburi. 

Badan agak penat sesangat gara-gara kurang masa rehat. Last Friday beta fly ke Jakarta dan pulang dari Bandung in 1 one day. Beta sakit dan demam teruk di Bandung kerana kepenatan sangat-sangat. This long weekend beta spend time buat urusan business di rumah. May be keluar sekejap-sekejap sahaja jika ada meeting. 

Nw beta kena focus on a few areas beta lakukan. Ada pilihan atau pun tidak, beta harus lakukan. Insyallah. Have a good weekend to everyone.